HEDEF BELİRLEME SEMİNERİ YAPILDI

Sivas İmam Hatip Derneği , Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan Öncü Akademi Eğitim Projesi kapsamında planlanan seminerlerin ilkini gerçekleştirdi.Hedef belirlemenin Gücü seminerine konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Sefa GÜRBÜZ katıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Ergün Göze Salonunda gerçekleştirilen seminere merkezde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren 5 İmam Hatip Ortaokulu ve 3 İmam Hatip Lisesinden çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdulkadir Selvi, mensubu olmaktan gurur duyduğu İmam Hatiplilerin dününü ve bugününü önemsediklerini, parlak bir gelecek için ise ellerinden geleni yapma noktasında her türlü gayreti ortaya koyacaklarını ifade etti. Ülkenin ve Ümmeti Muhammed’in huzur ve istikrarı konusunda İmam Hatiplilere büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Abdulkadir Selvi, bu konuda hiçbir öğrencinin bana ne, beni ne ilgilendirir demeye hakkının olmadığı gibi yapılması gereken iyi işleri erteleme de gibi bir haklarının olmadığını ifade ederek,  Peygamber Efendimizin “2 günü eşit olan zarardadır” hadisine vurgu yaptıktan sonra öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirmek zorunda olduğunu kaydetti.

Eğitimci- Yazar Sefa Gürbüz, yaklaşık iki saat boyunca katılımcılara hayatta başarılı olmak için hedef belirlemenin ve bu hedef için gayret göstermenin ne kadar önemli olduğunu anlattı.  Sunumunu çevresinde bulunan insanların örnek hayatlarından güncel örnekler de veren Gürbüz,  hedef belirleme ve gayret gösterme noktasında ayet ve hadislerden de örnekler verdi.

Dünyalık ne kadar çok ve büyük ulaşılmak istenen nokta olsa bile en nihai hedefin Allah rızası olduğunun altını çizen Gürbüz, Allah rızası gözetilerek yapılmak istenen şeyler zor bile olsa Rabbimizin yardımının bizimle olduğunu vurguladı.

Seminerin sonunda katılımcı öğrencilere uygulama da yaptıran Gürbüz,    Salonda bulunanlara gözlerini kapattırdıktan sonra hayal güçlerini kullanarak hedefler belirlemelerine yardımcı oldu.

Motivasyon seminerine katılan  öğrenciler, eğitimde verilen bilgilerin son derece güzel ve verimli bir olduğunu söyleyerek, bundan sonra büyük ve gerçekçi hedefler belirleyeceklerini ve hedeflerine ulaşmak için de gereken gayret ve fedakârlığı göstereceklerini ifade ettiler.

Sivas İmam Hatipliler Derneği.