OKUMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR

İMAM HATİPLİ ŞAİR VE YAZARDAN GENÇLERE NASİHAT;
OKUMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR

Kendisi de İmam Hatip Lisesi mezunu olan şair-yazar İbrahim Yasak, İmam Hatipli gençlerle buluşarak bazı nasihatlerde bulundu.
Sivas İmam Hatipliler Derneği Öncü Akademi Komisyonu ve Sivas Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen programda Hızlı Okuma Teknikleri kursunu başarıyla bitiren kursiyerlerin sertifikaları verilirken, Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten şair-yazar İbrahim Yasak ta öğrencilerle buluşturuldu.
Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Ergün Göze Salonunda gerçekleştirilen program, İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Serhat Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra, bu tür etkinliklerle İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin daha başarılı olmasını sağlamak istediklerini söyledi. İmam Hatip Lise ve ortaokullarındaki öğrencilerin Hızlı Okuma Teknikleri, Hedef Belirleme, Liderlik Seminerleri, kamp vb. etkinliklerle akademik başarılarını artırmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Şimşek, bu okulların eski günlerine kavuşması ve başarılarının devamı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirerek, çalışan ve emek sarf eden yönetim kurulu üyelerine ve görev yapanlara teşekkür etti.

Kendisi de bir İmam Hatip Lisesi mezunu olan şair-yazar ve aynı zamanda Milli Savunma Bakanı Özel Kalem Müdürü olan İbrahim Yasak ise tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. İmam Hatipli bir yazar olmanın mutluluğunu yaşadığını ve karşılaştığı zorlukları anlatan Yasak, okulun kendisine çok şeyler kattığını, en başta okumayı sevdirdiğini ifade etti. Lise yıllarından itibaren aldığı kitapları okuduğunu ve evinin bir kütüphane gibi olduğunu dile getiren Yasak, “Bir İmam Hatipli olarak kitap okumayı çok seviyorum. Okuduğum kitapların bilgilerinden faydalanıyorum. Bir problemle karşılaştığım zaman kendi kütüphanemdeki kaynaklarla anında çözümleyebiliyorum. Her zaman kitap okurum, günlük gazeteleri, köşe yazılarını ve açık oturum programlarını takip ederim. Okul bize, düşünmeyi, kitabı ve hayatı okumayı öğretti. Kitap okumak, boş zamanların bir dolgu malzemesi değildir, Kitap okumak asli görevimizdir. Okumayı bir alışkanlık haline getirelim, bu konuda kendimizi sorgulayalım. Okuduklarımı aynı zamanda paylaşıyorum. başlıca iki alanda yazıyorum. Edebiyat ve Sivas. Sizlerin de kitap okumayı hava, su gibi hayatınızın asli unsuru haline getirmenizi tavsiye ediyorum” dedi.
Sivas Belediyesi işbirliği ile uzman Sefa Gürbüz tarafından gerçekleştirilen ‘Hızlı Okuma Teknikleri Kursu’na katılan Öncü Akademi bünyesindeki 39 öğrenciye kurs belgesi ile birlikte kitaplar hediye edildi.
Sivas İmam Hatipliler Derneğinin çalışmalarının ve Önder’in tanıtım filminin ardından Şemsi Sivas-i Ortaokulu Müdürü ve İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Selvi tarafından Öncü Akademi Kitap Meclisi Projesinin tanıtımı yapıldı.
Öncü Akademi Komisyon Başkanı Yrd. Doç.Dr.Mustafa Kayapınar bu programın, Sivas İmam Hatipliler Derneği’nin kaliteyi artırmaya yönelik kapsamlı bir projesi olan Öncü Akademi’nin önemli bir halkası olduğunu ifade etti. Kayapınar, ayrıca Öncü Akademi’nin hedefinin, “İmam Hatip Lise ve Ortaokullarındaki öğrencilerin akademik seviyelerini yükseltmenin yansıra onları kültürel, ahlaki bakımdan mücehhez, lider vasıflara sahip bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak” olduğunu belirtti.
Programa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Dernek Başkanı Abdussamet Şimşek, Prof. Dr. Alim Yıldız, dernek yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.