Derneğimizin Adının Kullanılması Bizi Üzdü

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, Sivas’ta yapılan paralel yapı operasyonu ile ilgili yazılı ve görsel medyada İmam Hatip Derneğinin isminin geçtiğini belirterek, paralel yapı ile derneğin alakasının olmadığını söyledi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından birkaç gün önce ilimizde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan kişilerin ifadesine başvurulduğu ve bazı kişilerin tutuklandığını öğrendiklerini belirten Şimşek, konu ile ilgili haberlerde İmam Hatip Derneğinin isminin geçmesinden dolayı rahatsız olduklarını belirtti.
Şimşek yaptığı açıklamada, “Sivas İmam Hatipliler Derneği 2006 yılında kurulmuş, genelde tüm halkımıza, özelde ise imam hatip camiasına hizmet veren bir dernektir. Derneğimizin ne paralel yapıyla nede bu işlerle hiçbir alakası yoktur. Derneğimiz paralel yapıya hiçbir zaman destek vermemiştir. Basında çıkan bu tür açıklama ve ifadeleri de asla tasvip etmiyoruz. Haberde derneğimizin isminin geçmesi derneğimize zarar vermektedir. Yazılı ve görsel basınımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini önemle istirham ediyorum” ifadesine yer verdi.