Kitap Okuyun,Hedeflerinizi Belirleyin

Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, gençlerle bir araya gelerek onlara tavsiyelerde ve nasihatlerde bulundu.
Sivas İmam Hatipliler Derneği Öncü Gençlik Komisyonu tarafından hayata geçirilen ‘Öncü Gençlik Şehrin Öncüleriyle Buluşuyor’ adlı programının bu ayki konuğu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy oldu.
Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen program, Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Hacı Ömer Özdemir ve Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek’in açılış konuşmasının ardından derneğin faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterilerine yer verildi.

Öncü gençlik komisyonunda görev alan gençlerin ve İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilerin katılımı ile yapılan programa konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaştı.
Gençlerin kitap okumalarını, okuyan öğrencinin daha başarılı olduğunu vurgulayan Altınsoy, “Bizlerde aynı sıralarda okuyarak bu günlere gelebildik. Öğretmenlerinizin kıymetini bilin. Hakka, adalete, derslerinize çok dikkat edin. Büyük adam olmak yerine adam olmaya çalışın. Üstad Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy ve günümüz şairlerinin şiirlerini okuyun, atasözleri, deyimler ezberleyin. Kitap okuyun ve boş vakitlerinizi mutlaka okuyarak geçirmeye gayret gösterin. Arkadaş seçiminde dikkatli olun ve donanımlı, olgun arkadaşlar seçin” dedi.
Öğrencilerle zaman zaman sohbette eden ve onlara sorular da soran Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, sorulara cevap veren öğrencilere kitap hediye etti.
Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Altınsoy’a teşekkür ederek, derneğin ambleminin yer aldığı saat hediye etti.