MUTLU BİR AİLEDE 9 S KURALI ÖNEMLİ

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen konferansa katılan eğitimci-yazar Cemil Paslı, Sevgi ve Mutluluğun Yeşerdiği yer olan Aile ve önemini anlattı.
Aile konferanslarına önem veren ve yaptığı etkinliklerle toplumda bilinçli aileler vurgusunu yapan Sivas İmam Hatipliler Derneği, öğretmen evinde bir konferans daha düzenleyerek, huzurlu bir ailenin önemine dikkat çekti.
Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Duman’ın Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, dernek olarak aileye önem verdiklerini ve 3 yıldır da bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Toplumun temelini oluşturan aile müessesesinin son yıllarda sıkıntılı olduğunu vurgulayan Şimşek, Konya’ da bulunan Rıbat Vakfı ile işbirliği yaparak aile uzmanlarının Sivas’ta eğitim ve konferanslar vermesini sağladıklarını dile getirerek, bu etkinliklerin çok faydalı olduğunu ifade etti.
Aile Uzmanı Eğitimci-Yazar Cemil Paslı ise ailenin toplumun hücresi ve mutluluğun tesis edildiği tek yer olduğunu dile getirerek, ailenin önemini vurguladı.
Toplumun huzurunun aileye bağlı olduğunu vurgulayan Paslı, aileyi korumak gerektiğini belirterek ailenin huzur ve mutluluğu için ‘9 S’nin önemine dikkat çekti. Paslı, ailede; Sevgi, Sofra, Seyahat, Sistem, Samimiyet, Sayfa, Seccade, Sohbet ve Sabır birliğinin olması gerektiğinin dile getirdi. Paslı, aile mutluluğu için anne, baba ve çocuk ilişkilerinin de çok önemli olduğunu kaydetti.
Derneğin faaliyetlerinin de yer aldığı tanıtım filminin sonunda programa katılan Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY, dernek tarafından hazırlanan hediyeyi eğitimci-yazar Cemil PASLI’ya takdim etti.
Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, okul müdürleri, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı.