KURU'dan İMAM HATİP DER. ZİYARET

Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Burhannettin Kuru, Sivas İmam Hatipliler Derneğini ziyaret etti

İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kuru, bir süre dernek üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek, derneğin faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi verdi. İmam Hatiplere talebin son yıllarda daha da arttığını ifade eden Şimşek, 5 bini aşkın öğrenci olduğunu, maddi durumu iyi olmayan imam hatip orta ve lisesinde okuyan 35 öğrenciye öyle, üniversite de okuyan 75 öğrenciye burs verdiklerini söyledi.

Sivas’a modern bir imam hatip lisesi kazandırılması noktasında büyük gayret sarf ettiklerini ve temel atma aşamasına geldiğini vurgulayan Şimşek, öğrencilerin daha modern binalarda eğitim görmesini istediklerini kaydederek bu okulun ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Derneğe yeni bir hizmet binası kazandırılması için yer satın alındığını ve yakın bir zamanda temelinin atılacağını kaydeden Şimşek sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık verdiklerini belirterek, Belediye başkan aday adayı Burhanettin Kuru’ya seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Belediye Başkan aday adayı Burhanettin Kuru ise Sivas’ın hizmetine ekibiyle birlikte talip olduğunu ifade ederek, hep birlikte çalışacaklarını söyledi. Sivası Sivil toplum örgütlerinin de katkıları ve destekleriyle bulunduğu noktadan yapılacak olan hizmetlerle daha iyi noktalara da getireceğini vurgulayan Kuru, “İl Başkanlığım süresince çok çalıştık ve güzel hizmetlerde bulunmaya gayret gösterdik. Sivas’ımız bizim için çok önemlidir. Devlet imkanlarından ve yatırımlardan ilimizin en güzel şekilde faydalanması için bu hizmete talip olduk. Belediye başkanlığına gelmemiz halinde daha fazla çalışacağız. Sivas halkıyla  sivil toplum kuruluşlarıyla kurumlarla uyum içerisinde hizmet vereceğiz. Sizlerinde desteğinizi bekliyoruz”dedi

Yerel seçimlerde Belediye başkanlığına aday olan Burhanettin Kuru, hazırlamış olduğu projelerini  de dernek üyeleriyle paylaşarak çalışmaları hakkında bilgi verdi

Ziyaretin sonunda dernek üyeleri merak ettikleri konular hakkında başkan adayı Burhanettin Kuru’ya sorular sordular.