İMAM HATİPLİLER HASRET GİDERDİ

Sivas İmam Hatip Lisesinin kuruluşunun 50. yılı nedeniyle konser ve 5. İmam Hatipliler Buluşması Paşabahçe mesire alanında yapıldı.

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından İki yılda bir yapılan ve geleneksel hale getirilen buluşma öncesinde Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde sanatçı Ömer Karaoğlu’nun katılımı ile konser düzenlendi.

Paşabahçede gerçekleştirilen 5. İmam Hatipliler Buluşmasına İmam Hatip Lisesinden mezun olanlar, aileri ve yakınları katıldı

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, dernek olarak yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi verdi. Amaçlarının güzel insanları bir araya getirerek hasret gidermelerini sağlamak olduğunu dile getiren Şimşek, etkinliklerin yapılmasında emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. Yeni yapılacak olan İhramcızade İsmail Toprak Anadolu İmam Hatip Lisesi hakkında da bilgi veren şimşek, okulun son teknoloji ile çaın ihtiyaçlarına uygun yapılacağını ve büyük bir komplekse sahip olacağını belirterek, iki yılda bitirilmesinin planlandığını dile getirerek, emegi geçen herkese teşekkür etti.

İmam Hatipliler Buluşma Pikniğine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sivas’a yeni bir imam hatip lisesinin de yapılacağının müjdesini veren bakan Yılmaz, birlik ve beraberlik içerisinde açılamayacak hiçbir engelin olamayacağını vurgulayarak, okulun hayırlı olması temennisinde bulundu ve katılımcıların duasını istedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuşmasının sonunda Sivas İmam Hatip Lisesi birincilerine dernek tarafından hediye edilen altınları taktı. İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, bakana “İlim ve İrfan Ocağı İmam Hatip Lisesi 50 Yaşında” yazan bir hat işlemeli bir tablo hediye etti

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise yaptığı konuşmada, İmam Hatip Lisesinden mezun olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Bir ilin belediye başkanı İmam hatiplilere olduğu gibi her etkinliğe katkı sağlamaya ve onlarla birlikte olmaya çalıştığını ifade eden Ürgüp,” İmam Hatipli olmaktan her zaman gurur duyuyorum.Hiçbbir zaman bunu gizleme gereği duymadım. İmam Hatiplerin şu anki durumu ortadadır. Ülkemizde Cumhurbaşkanından Başbakana, Belediye Başkanından Rektöre kadar pek çok görevi yapmaktadırlar. “dedi.

İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet şimşek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve sponsor firmalara plaket verdi.

İlahilerinde okunduğu buluşmada , halk oyunları gösterilerine ve mehter konserine de yer verildi. Programın sonunda katılımcılara yemek ikram edildi

5. İmam Hatipliler Buluşmasına katılan imam hatip mezunları sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarak eski günleri yad ettiler

Programa , Vali Vekili Veysel Çiftçi, milletvekili Hilmi Bilgin,siyasi parti temsilcileri,  sivil toplum kurulu temsilcileri, İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları katıldı.