ESKİ VE YENİ MEZUNLAR BİRARADA

Sivas İmam Hatipliler Derneği, İmam Hatip okullarına gönül verenler için program düzenleyerek geçmişi öğrencilere ve bu okuldan mezunlara birkez daha yaşattı

Sivas İmam Hatip Lisesinin kuruluşunun 50. yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Sivas İmam Hatipliler Derneği , vefa programı da gerçekleştirerek, mezunları bir araya getirdi

Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen vefa programında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra 1971-1972 mezunu emekli öğretmen Cavit Eker tarafından kuranı kerim okundu. Programın açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, imam hatip okullarının açılmasında öncülük yapan ve emek sarf eden herkese teşekkür etti.İmam Hatip Lisesinin kuruluşunun 50. yılı nedeniyle bu seneyi daha farklı ve coşkulu kutlamak istediklerini dile getiren Şimşek, bu coşku ve heyecanı ve imam hatiplilik bilincini yeni nesillere de aktarmak istediklerini kaydetti.  Şimşek, “İmam Hatiplilik bizim için onur, gurur ve sevdadır. İmam hatipler milletimizin gönlünde taht kurmuş göz bebeği okullardır. İmam hatipler bu milletin özü ve kendisidir. Bu okulların açılmasına vesile olanlara birkez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Şimşek, 50. yıl etkinilklerinin hadis yarışması, kitap çalışması, kermes ve buluşma ile devam edeceğini dile getirdi.

Vefa programına katılan İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Hazretleri ile birlikte ilk dernek çalışması yapan Sivas İmam Hatip Lisesinin açılmasında ve yapılmasında büyük emeği geçen 92 yaşındaki  Ömer Duman’da zor da olsa bu günlere gelindiğini söyledi. İlerlemiş yaşına rağmen vefa programına katılan Duman, bütün zorluklara ve sıkıntılara rağmen imam hatip okulunun açıldığını kaydetti. İmam Hatip Okuluna ilk kayıt olan Hamza Mercanın da konuşmasının yer aldığı programda Sivas İmam Hatip Lisesinin kurulmasına öncülük eden İsmail Hakkı Toprak Hazretlerinin hayatı Fatih Çınar tarafından anlatıldı

okulda müdür olarak görev yapan Nurettin Doğrutekin, Turan Görgülü ve Ömer Faruk Taşkın’da birer konuşma yaptılar. Okul derneğinin tarihçesi ve okulun geçmiş yıllarda başarılarının da anlatıldığı programda 50. yılda mezun olacaklar adına Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bengü Taylan ile Abdussamet Bal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kübra Yozgatlı da birer konuşma yaparak duygularını mezunlar ile paylaştılar. Vefat eden hocalarında slayt halinde fotolarının yansıtıldığı programda İmam Hatip Lisesinde müdürlük yapan Nurettin Doğrutekine, en fazla müdür olarak bu okulda çalışan Turan Görgülü’ye imam hatip okulunun açılmasında büyük emeği geçen Ömer Duman’a , en fazla okul aile birliği başkanlığı yapan Mehmet Taştan’a, okulda en fazla öğretmen olarak görev yapan ve bu okuldan emekli olan Muhlis Karakale’ye ve 10 çocuğunu da İmam Hatip Lisesinde okutan Ahmet Ünal’a plaket verildi.

İlahilerin de okunduğu programın sonunda 50. yıl nedeniyle okutulan 50 hatminde duası merkez vaizi Saffet Bölükbaşı tarafından yapıldı.

Programa başta imam hatip lisesi mezunu olan Cumhuriyet Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr. Recep Toparlı olmak üzere, bazı dekanlar, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve mezunlar katıldı.

HABER /HİKMET KURU