EVLİLİK , EVCİLİK OYNAMAK DEĞİLDİR

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından başlatılan aile eğitimlerine start verildi.

Konya Rıbat Vakfı İşbirliği ile yapılan aile konferansının ilki Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezinde yapıldı. Seminere konuşmacı olarak aile uzmanı ve aynı zamanda uzman eğitimci olan Kadir Kesici katıldı

Paşa Cami İmam Hatibi Abdullah Koç’un kuranı kerim tilavetiyle başlayan seminerin açılış konuşmasına yapan Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamed Şimşek, dernek olarak aile eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, Rıbat Vakfı işbirliği ile yapılacak olan eğitimlerin her ay farklı konu ve konuklarıyla iki yıl süreceğini söyledi.

51 ilde aile eğitim seminerlerinin devam ettiğini dile getiren Şimşek, son yıllarda aileler üzerinde ciddi anlamda sıkıntılar olduğunu bu nedenle de aile seminerlerine başladıklarını belirterek, “Milletimizin en kutsal değerlerinden biri olan aileyi korumak ve aile üzerinde oynanan kirli oyunları yok etmek amacıyla başlatmış olduğumuz aile seminerlerimiz iki yıl sürecektir. Seminerlerimizin ailelerimiz için faydalı olacağını ümit ediyorum. Seminerlerimize katılacak olan ailelerimize sertifika vereceğiz”dedi

Konya Rıbat Vakfı aile eğitimci uzmanı Kadir Kesici ise , “Evlilik, evcilik oynamak değildir” konu başlığı adı altında evliliğin ne kadar önemli, ciddi ve hassas olduğunu anlattı. Son yıllarda nüfusun artmasına rağmen evlenme sayısında düşüş yaşandığına, evliliğin bir kurum olduğuna dikkat çeken Kesici, ailede eşlerin iletişimlerinin de çok önemli olduğunu söyledi. Evlilik, evcilik oynamak değildir diyen Kesici, “”Evlilik, evlenme işlemlerinin yapılması, eşler arasında gelen birlik nikah ile birbirlerine evet diyen erkek ve kadının ben olmaktan çıkıp, biz olmaya davet ederler. Evcilik ise çocuklar arasında oynanan bir oyundur. Evlenmek için evcilik oynamıyorsunuz. Evlilik büyükler için hayatın ta kendisidir. Evlilik; eşlere helal dairesinde kalmayı ve haramdan kaçmayı öneren bir kurumdur. Evlilik anlayan için muhteşem bir kurumdur. Evlenecek kişilerin kiminle niçin evlenmek istediğini iyi bilmelidir. Evlenecek kişilerin imanlı,  örf ve adetlere bağlı, güzel ahlaklı, beden ve ruhi yönden  de sağlıklı olmaları tercih edilmelidir. Evlenecekler yaş, mal, meslek, inanç ve ahlakla mümkün olduğu kadar birbirlerine yakın olmalıdır.  Mutlu bir yuva için eşler arası denklik şarttır.  Evlilik, eşlerin iş ve özel hayatının tümünü ilgilendiren bir akittir. Evlilik, eşlerin birbirlerine kendilerini vererek kurdukları bir ortaklıktır. Yuvayı yapan dişi kuştur ama ayakta tutan, koruyan erkektir. Eşlerde denklik yoksa  her şey alt üst oluyor  . Eşler, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birbirlerine yakın olmalıdır. Evlenecek çağı gelen; ihlaslı erkek ve kadınlar, dostları tarafından birbirlerine tavsiye edilmelidir. Evlenecek olan erkek ve kadınlar evlilik yükünü taşımaya hazır olmalı, sorumluluklarını bilmelidir.”dedi

Ayet ve hadislerle de konuşmasını sürdüren Kesici, damatta aranan özellikler, gelinde aranan özellikler ile ailede sabır ve şükür, ailede şiddet ve adalet ile ailenin özelikleri hakkında da bilgi verdi

Aile eğitiminin sonunda dernek başkanı Abdussamet Şimşek, konferansa katılan eğitimci uzman Kadir Kesici’ye plaket verdi. Konferansa ailelerin  yanı sıra sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı