Vali Yard.Salih Ayhan; BİR HEDEFİNİZ OLSUN

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştıktan sonra bazı tavsiyelerde bulundu.
Sivas İmam-Hatipliler Derneği Öncü Gençlik Komisyonu tarafından hayata geçirilen ‘Öncü Gençlik Şehrin Öncüleriyle Buluşuyor’ adlı programın bu ayki konuğu çalışmalarıyla kamuoyundan da takdir gören İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan oldu. Sivas Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi Salonu’nda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Sivas İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamed Şimşek, derneğin amacının öğrencilerle ilimizin yöneticilerini bir araya getirmek olduğunu belirterek, "Temel gayemiz; gençlerimizi, manevi ve kültürel değerlere sahip tarih hassasiyeti olan bireyler olarak yetiştirmektir. Şehrimizin öncülerinden biri olan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Sayın Salih Ayhan davetimize katılarak tecrübelerini ve deneyimlerini aktarıp, öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturacaktır. İnşallah gelecekte ülkemizin valileri, belediye başkanları, idarecileri sizler olacaksınız. Her genç bir hazinedir. Asla kendinizi küçük görmeyiniz. Eğitim ve öğretim hayatınızda başarılı olmanızı temenni ediyorum. Programımıza zaman ayıran Sayın Genel Sekreterimiz Salih Ayhan’a, öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hacı Ömer Özdemir ise, öğrencilere vizyon kazandırmak ve amaçlarına ulaşmaları için hedef belirmelerine yardımcı olmak amacıyla bu tür programları düzenlediklerini belirterek, "Öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmaları için bir çalışma ortaya koymaları ve başarılı idarecilerin tecrübelerinden faydalanmaları gerekmektedir. Bu programlarımızın amacı da ilimizin değerli yöneticilerinin tecrübelerinden öğrencilerimizin istifade etmelerini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.
İlimiz idarecilerinin ve iş adamlarının öğrenciler ile yaptıkları söyleşilerin gençlerin ufuklarını açarak geleceklerini planlamalarında yol göstereceğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Öğrencilerimizin okulu sadece ders verilen bir yer olarak görmeleri doğru değil. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle öğrencilerin buluşması gerekiyor. Ders başarısı, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım ile öğrenci daha nitelikli özelliklere sahip olur. Dolayısıyla siz değerli öğrencilerin de sosyal, kültürel etkinliklere katılması gerekiyor. Derneğinizin ve sevgili hocalarımızın düzenlediği programlara katılmanız aranızdaki kardeşlik bağlarının güçlenmesine yardımcı olacaktır. Birliktelik ve beraberliğin olduğu yerlerde bireyin başarılı olması kaçınılmazdır. Sizler de kendinize bir hedef koyarsanız başarılı olmamanız için hiç bir sebep yoktur” ifadesini kullandı.
Öncellikle her öğrencinin başarıyı hedef alması gerektiğine işaret eden Ayhan, “Herkesin bir potansiyeli vardır. Eğer bu potansiyel hayata geçirilirse bir insan dünyayı değiştirebilir. Önemli olan manevi ve kültürel değerlere sahip olan gençler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin yapması gereken ve başarıya ulaşmalarını sağlayacak olan en önemli faaliyet kitap okumaktır. Siz değerli öğrencilerin de çok kitap okuması gerekiyor. Günümüzde en önemli silah bilgi ve düşüncedir. Gelişen ve değişen dünyada kendinizi bir adım öne çıkarmak istiyorsanız yabancı dil bilmeniz de gerekiyor. Sanat, spor, kültür alanında başarılı olan insanların hayat hikâyelerini okumak sizlerin ufkunu açacaktır. Her insanın farklı bir özelliği vardır. Eğer insan yeteneğini keşfeder ve bu yeteneğini geliştirmek için mücadele ederse başarılı olur” şeklinde konuştu.
İmam Hatip öğrencilerini diğer öğrencilerden ayıran önemli özellikler olduğunu vurgulayan Ayhan, “Pozitif ve dini bilimleri bir araya getiren bireyler yetiştirdiğimiz zaman çok güçlü idareciler ve dava adamları ortaya çıkacaktır. Dolayısı ile imam hatip okullarında öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu bilmenizi isterim.” diye konuştu.
Program, öğrencilerin soruları ve Genel Sekter Salih Ayhan’ın verdiği cevaplarla tamamlandı. Programın sonunda, Genel Sekreter Ayhan tarafından öğrencilere kitap seti ve “Sivas Tarihiyle Yaşıyor” projesi kapsamında hazırlanan takvimler hediye edildi.