İmam Hatipliler Derneği, 19 Şubat tarihinde son bulacak olan seçmeli dersler konusunda velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Samet Şimşek, ‘’Ahlaklı bir toplum olmanın yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur’an-ı Kerim ve peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür’’ dedi.
Ortaokul ve Liselerde, seçmeli ders tercihleri 19 Şubat tarihinde son buluyor. Seçmeli derslerin önemini vurgulamak amacı ile Öğretmen evinde STK’lar ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Şimşek, velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, Hz. Muhammed’in Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmelerini önerdii.
Dernek Başkanı Samet Şimşek yaptığı açıklamada, ‘’2015-2016 eğitim öğretim yılının ikindi döneminde ilkokul 4. sınıf, ortaokul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli nokta seçmeli dersler konusuydu. Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına temel dini bilgiler, Hz. Muhammed’in Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz. Öğrenciler neden bu dersleri tercih etmeli? Ahlaklı bir toplum olmanın yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur’an-ı Kerim ve peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Hz. Muhammed’in hayatını öğrenerek onu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak algılamalarına katkı sağlayacaktır. Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı alışkanlıklar gibi faktörlerle çevrelenmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir. Dinimize ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırmak gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Saygıdeğer anne babalar bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler. Sizler, temel dini bilgiler, Hz. Muhammed’in Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz; aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz. Seçmeli derslere de bu hassasiyetle bakmanızı rica ediyoruz. Unutmayalım ki geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür’’