Öncü Gençlik Etkinlik

Öncü Gençlik Etkinlik (4)

Bugün Sivas İHL Derneği Öncü Gençlik Komisyonu olarak İmam Hatip Lisesinde okuyan gençlerimizle Şehitlerimiz Ömer GÜNEY ve Muhammed Onur DEMİR kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ettik. Muhammed Onur DEMİR'in evinde babası tarafından oluşturulan emanetler köşesini gezdiğimizde Onurlu yaşayanların onurlu ölümü hakkettiklerini düşündük. Bu ülke hepimizindir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine göz diken hainler emellerine ulaşamayacaklardır. Kurdukları tuzaklar kendi sonlarını getirmektedir. Şehadet gibi yüce bir makama düğüne gider gibi giden böyle erler olduğu müddetçe dahili ve harici bedbahtlar ve yerli işbirlikçileri emellerini gerçekleştiremeyecektir. Ziyaretimize iştirak eden İmam Hatipli gençlerimize, Dernek Başkanımız Abdussamet ŞİMŞEK'e ve evlerini bizlere açan şehid ailelerimize yürekten teşekkür ediyorum.

ÖNCÜ GENÇLİK'İN BU AYKİ KONUĞU SİVAS BELEDİYE BAŞKANI MİMAR SAMİ AYDIN OLDU!

Sivas İmam Hatipliler Derneği Öncü Gençlik Komisyonu olarak "Öncü Gençlik Şehrin Öncüleri ile Buluşuyor!" programı çerçevesinde Ocak ayı konuğumuz Sivas Belediye Başkanımız Mimar Sami AYDIN oldu. İmam Hatipli gençlerimizin geleceğine yön veren, onların ufkunu açan, bilgili ve donanımlı olmalarını sağlayan bu etkinlikte Belediye başkanımız Sami AYDIN ilkokul çağından bugüne gelene kadar ki hayat hikayesini kısaca gençlerle paylaşarak şu nasihatleri yaptı;
"Sizler her biriniz çok büyük bir potansiyelsiniz. Başarmak istiyorsanız bu yeteneğinizi bu zekanızı çalışmak ile bütünleştirmelisiniz!"
Amacınız sadece diploma almak olmamalıdır. İyi yetişmiş, özgüveni olan ve mesleğini layıkıyla yapan Avukatlar, Doktorlar, Öğretmenler, İdareciler, Mühendisler, İlahiyatcılar v.s olmak zorundasınız!"
"Kendiniz olmalısınız. Ama kendinizin dışında da bir dünya olduğunu bilmelisiniz. Bu dünyada ki insanlara da faydalı olmak, onların hayır duasını almak, onların da mutlu olduğunu görmek en büyük arzunuz olmalıdır!"
"İçinde bulunduğunuz imkanlar kısıtlı olsa bile bu sizi yolunuzdan alıkoymamalıdır. Çalışmak ve Rabbimizden hayırlısını dilemek en güzelidir!"
"Sizi sevmeyenler bile sizi takdir etmelidir. Sizler umudumuz ve bu ülkenin geleceğisiniz. 20 yıl 30 yıl sonrasında bile tarih sizi anla şanla yad edecektir!"
"Her birimizin en asli görevi iyi insan olmak ve iyi bir insan olarak kalmaktır. Sizin her birinizin örnek insan olacağınızdan şüphe duymuyorum. "
"Farklı fikir, farklı mezhep, farklı inanışlar olacaktır. Bu farklılıkların hiç birsi birbirimize düşman etmemelidir. Öncelikle yaşadığımız şehri ve ülkemizi sevmeliyiz. Kimse bu ülkenin Suriye, Irak, Afganistan, Mısır olmasını istemez herhalde!..."
"Sorumluluk üstlenmelisiniz. Ecdada layık evlat olmalı sadece kendinizi değil tüm insanlığın hayrına ve yararına olacak iyi işler yapmayı hedeflemelisiniz!"
"Adil olmak, adaleti yaymakla sorumlusunuz. Hiç kimseyi ötekileştirmemek gerektiğini, kendi geleceğiniz için başkalarının geleceğine de ipotek koymamanız gerektiğini bilmelisiniz!"
"Bir zamanlar bu ülkede dışlanan, horlanan ve kapısına kilitler vurulan İmam Hatip nesli bugün her yerde çığ gibi büyümektedir. Bu okullarda yetişen imanlı, ahlaklı, çalışkan, başarılı ve fedakar gençler yarın gerçek anlamda İslam'a inanan ve İslam'ı gerçek manada anlayan, anlatan ve yaşayanlar olacaktır. Bu kıvamı yakalamış kimselerden bu millete bu memlekete asla zarar gelmeyecektir!"
"İmam Hatipli öğrenci bembeyaz bir sayfadır. En ufak bir leke anında sizde gözükür. O yüzden İmam Hatiplilik kimliğine yakışır olarak olmak ve bu kimliği koruyarak ölmek her kula nasip olmaz!."
Gençlerimize yönelik bu veciz, anlamlı ve nasihat yüklü konuşmalarından dolayı Belediye Başkanı Sami AYDIN Bey'e, evsahipliği yapan Merkez Anadolu İHL Müdürü H. Ömer ÖZDEMİR'e, Derneğimiz yönetim kurulu üyelerine, öğrencilerimize, velilerimize, Genç Safahat adlı kitabın temininde bulunan Ahmet DAĞÜSTÜ Bey'e ve bu güzel etkinlikte rol alan, emek sarf eden Öncü Gençlik Komisyonu üyelerine çok teşekkür ediyorum.

Sivas İmam Hatipliler Derneği'nin organizesi ve ortaokul ve lise öğrencilerimizin katılımı ile yılsonu pikniğimizi paşabahçe mesire alanında gerçekleştirdik.. Bu organizasyonda bizleri destekleyen Sivas İmam Hatipliler Derneği Yönetimine, gözetmen hocalarımıza ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz..

Sivas İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulları düzenlenen gecede bir araya geldi.
Sivas İmam Hatipliler Derneğimiz tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen geceye, Mili Eğitim Müdür Yardımcıları, eğitimciler, imam hatip lisesi mezunları, mensupları ve öğrenciler katıldı.